ISO 22000

Σε διαδικασία Διαπίστευσης

 

ISO 22000 – ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ανεξαρτήτου μεγέθους ή είδος παραγόμενου τροφίμου, όλοι οι παραγωγοί τροφίμων έχουν την υποχρέωση και την ευθύνη να διαχειρίζονται την ασφάλεια των προϊοντων και τη ευημερία των καταναλωτών. Οι επιπτώσεις ενός μη ασφαλούς τροφίμου, μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρές.

Το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018, απευθυνεται σε όλους τους παραγωγούς, μεταποιητές, εισαγωγείς ή προμηθευτές και εμπόρους τροφίμων (λιανικό & χονδρικό εμπόριο), όπου μέσα απο την παρακολούθηση, τήρηση και συνεχή βελτίωση των απαραίτητων διαδικασιών, έχει ως τελικό στόχο την ασφάλεια των τελικών προϊόντων.

Η πιστοποίηση του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000 είναι όχι μόνο η απόδειξη της δέσμευσης της επιχείρησης για τη παραγωγή και διαχείριση ασφαλών τροφίμων αλλά παρέχει και μια σειρά απο άλλα οφέλη όπως :

  • Εντοπισμός και έλεγχος των κινδύνων ασφάλειας τροφίμων σε όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης.
  • Παρακολούθηση και τήρηση της σχετικής νοομοθεσίας.
  • Ενίσχυση του κύρους και της φήμης της επιχείρησης.
  • Συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των πελατών και αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.
  • Συνεχής παρακολούθηση των αναγκών εκπαίδευσης του προσωπικού.

 

Διαδικασία Πιστοποίησης:

  1. Κατεβάστε την αίτηση πιστοποίησης εδώ
  2. Συμπληρώνετε την αίτηση και την αποστέλλετε (ίδια μορφή αρχείου) στο e-mail του Φορέα
  3. Αποστολή οικονομικής προσφοράς απο την NBIS και με την έγγραφη αποδοχή από τον ενδιαφερόμενο οργανισμό, ξεκινά η διαδικασία της αξιολόγησης.
  4. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, εκδίδεται το πιστοποιητικό, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.