Σε διαδικασία Διαπίστευσης
HACCP – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Το HACCP – Codex Alimentarius είναι διεθνής προδιαγραφή και βασίζεται στις αρχές της επιτροπής Codex Alimentarius των FAO / WHO (link στους οργανισμούς) όπου περιλαμβάνει ένα σύνολο αρχών υγειινής και ασφάλειας των τροφίμων.
Βασίζεται στις επτά βασικές αρχές και κυρίως στη προληπτική διαχείριση των θεμάτων ασφαλείας τροφίμων. Η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική απο την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.
Το σύστημα HACCP εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια παραγωγής και μέσα απο την παρακολούθηση και επαλήθευση της αποτελεσματικότητας των μέτρων που λαμβάνονται, επιτυγχάνεται η μείωση ή εξάλειψη σε αποδεκτά επίπεδα των φυσικών, χημικών και μικροβιολογικών κινδύνων καθώς και η συνεχής συμμόρφωση με τη νομοθεσία.
Τα οφέλη απο την εφαρμογή ενός συστήματος HACCP για τις επιχειρήσεις ενδεικτικά είναι τα εξής :
- Συμμόρφωση με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.
- Μείωση ή εξάλεψη των φυσικών, χημικώ ή μικροβιολογικών κινδύνων.
- Ενίσχυση της εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τα προϊοντα της επιχείρησης.
Διαδικασία Πιστοποίησης:
- Κατεβάστε την αίτηση πιστοποίησης εδώ
- Συμπληρώνετε την αίτηση και την αποστέλλετε (ίδια μορφή αρχείου) στο e-mail του Φορέα
- Αποστολή οικονομικής προσφοράς απο την NBIS και με την έγγραφη αποδοχή από τον ενδιαφερόμενο οργανισμό, ξεκινά η διαδικασία της αξιολόγησης.
- Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, εκδίδεται το πιστοποιητικό, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.